Om oss

Spikarö Karamell & Pralin Fabriks Aktiebolag startades 1992 och ägs och drivs av Margareth Georgsson och Christer Olsson. Arbetet är helt koncentrerat till Alnön och Sundsvall. Affärsidén är att ta vara på gamla recept på karameller samtidigt som arbete skapas på ön där vi bor.
I botten ligger gamla recept från Carl & Agnes Lindvalls Kolonialvaruaffär på Södermalm i Sundsvall. Där såldes strax efter sekelskiftet och fram till slutet av 30-talet livsmedelsprodukter samt vin till både ”vanligt folk” och affärsidkare runt om i distriktet. Man tillverkade också själva en hel del produkter, bl. a. godis, som man sålde i den egna butiken. Carl & Agnes var morföräldrar till Christer, som på det sättet kommit över recepten. Originalrecepten har sedan bearbetats för att svara upp till de krav som ställs idag på denna typ av tillverkning. Under årens lopp har även nya blandningar med framgång tagits upp.

Produktionen började i våra lokaler i Spikarna, men med växande försäljning har vi på senare tid varit tvungna att lägga ut en del produktion på andra bagerier. Packning, recept och kvalitetskontroll samt utveckling av nya produkter sker dock helt och hållet hos oss.

Produktion sker fortlöpande och levereras i mindre förpackningar för att butikerna hela tiden skall kunna ha ett färskt sortiment. Våra strutar som görs av brunt kraftpapper är mycket säljbara, och har ett pris som gör att ingen butik vill stå och göra egna.

 

Våra produkter

I vårt sortiment, som under åren
förändrats något för att få en bra sammansättning,
ingår idag:

SKÄRGÅRDS - KOLA
BRÄNDA MANDLAR
ÄDEL-MARSIPAN
SKÄRGÅRDS - GODIS
MARMELAD – STÄNGER
DIV. ÄGG & PRALINER

AV OLIKA SORTER & MODELLER

Bilder från Carl & Agnes Lindvalls Kolonialvaruaffär  : (klicka för att förstora)


Hon som bestämmer......
(Överdirektören). Margareth Georgsson som ansvarar för choklad,
packning och allt som får verksamheten att gå runt.

Tjocka gamla direktören  Christer Olsson har hand om administration och tillverkning av hårda karameller.
 

Petter Olsson (för länge sedan Lille direktören) jobbar med annat nu men är en ovärderlig idéspruta i produktutvecklingen.